400میلیارد ریال برای توسعه اهدای سلول های بنیادی خونساز اختصاص یافت

تهران-ایرنا-رئیس سازمان انتقال خون از اختصاص 400میلیارد ریال برای توسعه اهدای سلول های بنیادی خونساز خبر داد و دو بسته مشارکتی خیرین را برای توسعه این خدمت در کشور رونمایی کرد.
  • شنبه 27 شهریور 1395 ساعت 13:24
به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، علی اکبر پور فتح الله روز شنبه در مراسم روز جهانی اهدای سلول های بنیادی خونساز در پایگاه وصال سازمان انتقال خون تهران افزود: اهدای سلول های بنیادی خونساز،اقدامی هزینه بر است و علت اینکه تاکنون این خدمت در کشور توسعه نیافته است، نبود بودجه و اعتبار کافی بوده است.
وی گفت: برای هر مورد پذیره نویسی داوطلبان اهدای سلول های بنیادی خونساز بین 350 تا 400 هزار تومان اعتبار لازم است که در گذشته امکان تامین این بودجه فراهم نبود.
رئیس سازمان انتقال خون افزود: در چند سال اخیر و در دولت یازدهم تلاش زیادی شد تا با تمرکز در خریدهای سازمان انتقال خون و حذف تشریفات و مناقصه ها منابع مالی صرفه جویی شود و اکنون می توانیم 40 میلیارد تومان را برای توسعه خدمات پذیره نویسی و توسعه مراکز سپاس (ستاد های پذیره نویسی سلول های بنیادی خونساز) در کشور اختصاص دهیم.
وی گفت: تاکنون چهار مرکز پذیره نویسی سلول های بنیادی خونساز در تهران دایر شده ست که در پایگاه وصال سازمان انتقال خون، بیمارستان شریعتی، مرکز طبی اطفال و موسسه رویان است و به زودی در شهرهای دیگری مانند مشهد، شیراز،تبریز و شهرهای دیگر نیز این مراکز دایر می شود.
پورفتح الله افزود: برنامه سازمان انتقال خون این است که با استفاده از اعتبار اختصاص یافته مراکز پذیره نوسی سلول های بنیادی خونساز در تمام مراکز جامع اهدای خون که در مراکز تمام استان های کشور است، در کنار مراکز اهدای پلاسما و پلاکت دایر شود.
رئیس سازمان انتقال خون گفت: این سازمان برای توسعه این خدمات آماده خرید خدمت از بخش خصوصی است و هر آزمایشگاهی که برای انجام آزمایش نسجی در استان های کشور توانمندی داشته باشد، آماده خرید خدمات از آن هستیم، زیرا برنامه ای برای ایجاد و توسعه آزمایشگاه های تست نسجی نداریم.
وی افزود: خدمات مربوط به پذیره نویسی سلول های بنیادی خونساز در کشور تاکنون به علت محدودیت های مالی توسعه چندانی نیافته است اما در شش ماه گذشته توانسته ایم میزان نمونه های این سلول ها را در مراکز اهدا به هفت هزار مورد برسانیم.
پورفتح الله گفت: امیدواریم با توسعه مراکز پذیره نویسی سلول های بنیادی خونساز تا پایان امسال تعداد این نمونه ها در مراکز سپاس به 20 هزار مورد برسد و تا پایان سال 96، بتوانیم یک شبکه بانکی این سلولها را با 100 هزار نمونه HLA داشته باشیم و حداقل 50 درصد نیاز بیماران را تامین کنیم.
وی افزود: هنوز شرایط مناسب برای تبادل نمونه ها با بانک های خارجی فراهم نشده است، برای این کار باید تاییدیه های بین المللی را برای آزمایشگاه های نسجی کشور بگیریم و همزمان استاندارد ملی برای اهدای سلول های بنیادی خونساز داشته باشیم که این موارد نیز در حال پیگیری است و کار تدوین این استانداردها با دستور وزیر بهداشت شروع شده است.
پورفتح گفت: سلول های بنیادی خونساز هم اکنون برای درمان برخی سرطان های خون، لنفوم و برخی بیماریهای مادرزادی کاربرد دارد اما در مواردی که نمونه داخلی برای پیوند سلول بنیادی در کشور نباشد مجبوریم از بانکهای خارجی به دنبال نمونه مورد نیاز بیمار بگردیم که در صورت پیدا شدن نمونه، فرآیند خرید و انتقال نمونه به کشور حدود 27 هزار دلار هزینه دارد که در توان اکثر بیماران نیز و حتی اگر باشد آنها را به زیر خط فقر می برد.

**دو بسته مشارکتی خیرین رونمایی شد
رئیس سازمان انتقال خون ادامه داد: برای جبران این مشکل امروز بسته مشارکت خیرین برای تامین نمونه سلول بنیادی خونساز از خارج را رونمایی می کنیم و امیدواریم خیرین کشور در این خداپسندانه مشارکت کنند.
وی گفت: همزمان بسته مشارکتی دیگری برای توسعه مراکز اهدای سلول های بنیادی خونساز در کشور نیز برای خیرین رونمایی می شود.
پورفتح الله ادامه داد: اقدام دیگری که برای توسعه این خدمت در کشور انجام می شود، جست و جوی خانوادگی و نژادی برای پیدا کردن نمونه خون و HLA مناسب بیماران نیازمند پیوند سلول بنیادی خونساز است.
وی گفت: در این طرح که با نام جست و جوی زندگی اجرا می شود، می توانیم به جست و جو و نمونه گیری از 30، 40 و در موادی تا 300 مورد خون از بین اقوام و نژاد یک بیمار، نمونه مورد نیاز را پیدا کنیم.
وی افزود: این کار نیز هزینه زیادی می طلبد که مشارکت خیرین را نیز در این زمینه خواهانیم و امیدواریم با اجرای این برنامه ملی در آینده نزدیک، با توجه به تنوع قومی و ن‍ژادی در کشور یک بانک ملی بزرگ از نمونه های HLA سلول های بنیادی خونساز در کشور ایجاد شود.
وی گفت: با این کار در آینده، امکان پیدا کردن نمونه سلول بنیادی برای بیماران یک قوم مثلا قوم بلوچ، کرد، ترکمن و ... در کشور بیشتر می شود و می توانیم به میزان بیشتری به نیاز بیماران کشور پاسخ دهیم و پیشگامی و پیشرو بودن را در این دانش نوین در منطقه حفظ کنیم.
اجتمام(3)**3063 ** 1418
خبرنگار : افشین شاعری / دبیر: مریم فراهانی

ثبت نظر

ارسال