یاسر ضامن، روزشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرحله نخست ثبت نام اینترنتی از سوم مهر همزمان با سراسر کشور در11شهرستان تابعه استان آغاز شد و جمعه شب پایان یافت و از چهارشنبه هفته قبل مرحله دوم ثبت نام خانوار به صورت میدانی شروع و تا 25آبان ماه ادامه دارد.
به گفته معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه خراسان جنوبی، شهرستان بشرویه با ثبت نام اینترنتی 82.10درصد خانوار همچنان در صدر قرار دارد.
وی میزان ثبت نام خانوار در مرکز استان را 55.01 درصد ذکر کرد و یادآور شد: بعد از بیرجند، شهرستان های سرایان 79.57درصد، خوسف 74.26درصد،فردوس 67.88درصد، طبس 67.51درصد، زیرکوه 67.33درصد و سربیشه 60.69درصد در ردیف های بعد قرار دارند.
ضامن بیان کرد: شهرستان های درمیان با 64.06درصد، قاینات 58.29درصد و نهنبدان با
49.76درصد خانوارهای ثبت نام اینترنتی در جایگاه بعد قرار دارند.
همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه خراسان جنوبی پیشتر گفته بود : سرشماری سال 1395 برای اولین بار و با هدف سرعت بخشیدن به روند کار و برنامه ریزی های بعدی، صرفه جویی در هزینه هایی که در سرشماری به شکل میدانی وجود دارد، بحث خود اظهاری تجربه شد، مردم استان در این قسمت حضور خوبی داشتند.
محمد هادی آرین افزود: سرشماری نفوس و مسکن یکی از کارآمد ترین ابزارهایی است که می توان اطلاعات خانوار را داشته باشیم،آنچه در جامعه مهم است افراد آن جامعه است، سیاست گذاری های کشور برای افراد انجام می شود.
وی یادآور شد: 520 نفر در خراسان جنوبی کار سرشماری نفوس ومسکن را انجام می دهند،از این تعداد 120 نفر در ستادها و 400 نفر به صورت میدانی فعالیت می کنند.
به گفته وی در دو ماه گذشته، 15 کلاس آموزشی برای انتقال اطلاعات به ماموران آمار گیری، برگزار شد،از مجموع 265 نفری که در کلاس ها شرکت کردند،237 نفر در این سرشماری حضور دارند.
جمعیت استان در سال 90 بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن، 732 هزار نفر و شامل 203 هزار و 366خانوار است.
نخستین سرشماری عمومی نفوس و مسکن به صورت اینترنتی با مراجعه به سایت www.sarshomari95.ir انجام شد.
به گفته مسئولان مرکز آمار ایران، هزار جایزه 10میلیون ریالی و نیز جوایز مانند بسته های تشویقی برای کسانی که از طریق سامانه سرشماری اینترنتی ثبت اطلاعات کنند در نظر گرفته شده است.
پیش از این سرشماری عمومی نفوس و مسکن در ایران هر 10 سال یک بار با هدف تعیین مشخصات جمعیتی توسط مرکز آمار ایران انجام می شد اما از سال ۱۳۸۵ به بعد هر پنج سال انجام می شود.
براساس سرشماری ۱۳۹۰جمعیت ایران حدود ۷۵ میلیون بود.
گرچه سرشماری های دیگری در اواخر قرن 13 و اوایل قرن 14 هجری در ایران انجام شده بود، اما نخستین «سرشماری عمومی نفوس و مسکن» به صورت علمی در سال ۱۳۳۵ خورشیدی توسط مرکز آمار ایران انجام شد.
از آن پس، این سرشماری تا سال ۱۳۹۰ به طور مرتب هر ده سال یک بار در ایران انجام می شود.
2047** خبرنگار و انتشار دهنده- عباسقلی اشکورجیری *