معاون استاندار: حق آب های کشاورزان قمی باید تامین شود

قم - ایرنا - معاون امور عمرانی استانداری قم گفت: حق آبه موضوع مهمی است که باید بخش کشاورزی قم به آن دست پیدا کند.
  • یکشنبه 2 آبان 1395 ساعت 18:1
به گزارش ایرنا، محسن بهشتی روز یکشنبه در جلسه حفاظت از منابع آب در سالن امام جواد(ع) استانداری قم اظهار داشت: 15 میلیون متر مکعب آب برای شهرستان گلپایگان رها سازی شده، این درحالی است که حق آبه کشاورزان قمی رهاسازی نمی شود.
وی افزود: باغ های کشاورزی نیاز به آب دارد که باید با ارائه راهکاری در این حوزه مشکلات پیگیری شود تا کشاورزان به این حق آبه ها دسترسی پیدا کنند.
وی با اشاره به حق آبه زیست محیطی گفت: برای جلوگیری از ریزگردهای استان قم حق آبه زیست محیطی در نظر گرفته شده است که باید این امر تحقق پیدا کند.
بهشتی ادامه داد: باید جلسه های شورای حفاظت از منابع آب با ارائه نظرهای کارشناسی به صورت مستمر برگزار شود تا پیگیری ها در سطح کشوری صورت بگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم نیز در این جلسه با بیان این که جایگاه حق آبه کشاورزان بالاتر از زیست محیطی است گفت: بحث این حق آبه اگر قانون است حق آبه کشاورزی جایگاه بالاتری از لحاظ قانونی و حق مردم دارد.
محمدرضا طلایی افزود: باید بحث کشاورزی به خاطر نوع زندگی مردم و مشکلات خشکسالی زمین های کشاورزی بیشتر از منابع طبیعی و زیستی مورد پیگیری قرار گیرد.
وی با اشاره به چاه های کشاورزی که کاربری آنها تغییر پیدا کرده است گفت: این چاه ها باید شناسایی و تعطیل شود، قرار نیست افرادی با فروش این چاه ها به پول دست پیدا کنند.
وی ادامه داد: هم چنین چاه های قدیمی برای گرفتن پروانه دچار مشکل هستند که باید وضعیت آنها با همکاری نهادهای مربوطه استان ساماندهی شود.
معاون خدمات شهری و امور اجتماعی شهرداری قم نیز در این جلسه با اشاره به این که فضای سبز شهر قم نیاز به یک هزار و 800 لیتر بر ثانیه آب دارد گفت: در حال حاضر 800 لیتر بر ثانیه کمبود آب داریم.
سید امیر سامع افزود: هم چنین 200 لیتر آب در ثانیه آب شرب را از غیر شرب جداسازی کرده ایم و چاه های آب شرب مشخص شده و بابت جداسازی آب و انشعاب ها هزینه صورت گرفته است.
وی با بیان این که قیمت هزینه پساب شهری بالاست گفت: 40 درصد از پساب شهری به عنوان خدماتی و هزینه حساب می شود و 60 درصد از پساب ها تزریق به سفره های زیرزمینی می شود.
وی افزود: اگر شهرداری بتواند جزء 60 درصد محسوب شود و از این پساب ها استفاده کند این پساب ها از طریق فضای سبز وارد سفره های زیرزمینی می شود در غیر این صورت با هزینه بالای پساب ها، این اقدام برای شهرداری اقتصادی نیست.
8138/ 1175 خبرنگار: فرزانه پیری ** انتشاردهنده: رضا علیمحمدی

ثبت نظر

ارسال