سیدشمس الدین مراثی، شامگاه دوشنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی این شهرستان با حضور معاون سیاسی و امنیتی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی نیمه فعال مستقر در شهرک های صنعتی این شهرستان افزود: حمایت از این واحدها و پیگیری مشکلات آنها جهت رونق اقتصادی منطقه و ایجاد فرصت های جدید شغلی ضروری است.
وی گفت: برخی واحدها به دلیل نداشتن سرمایه در گردش، کمبود نقدینگی و بدهی های معوقه بانکی با چالش دریافت تسهیلات بانکی مواجه بوده و این مشکل از طریق مدیران عامل بانک های شهرستان در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه افزایش سود بانکی، رغبت برای کارآفرینی و تولید را کاهش داده است، افزود: این موضوع بر پیکره تولید لطمه وارد کرده است.
مراثی با اشاره به برخی از ظرفیت های تاریخی و فرهنگی این شهرستان اظهار کرد: این شهرستان قدمتی بیش از دو هزار و 500 ساله و ظرفیت های کم نظیر گردشگری دارد.
وی با اشاره به فعالیت 100 باب مسجد در این شهرستان اظهار کرد: در حال حاضر، 95 کانون فرهنگی و هنری در این شهرستان فعالیت کرده و میزان فعالیت های مذهبی، فرهنگی و... در این کانون ها نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه عجب شیر قبل از پیروزی انقلاب اسلامی چهار شهید تقدیم کشور کرده است، افزود: بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نیز مردم غیور و مومن این خطه بیش از 250 شهید و صدها جانباز و آزاده تقدیم میهن اسلامی و آرمان های ارزشمند انقلاب اسلامی کرده است.
فرماندار عجب شیر از حضور و فعالیت سلایق مختلف سیاسی در این شهرستان خبر داد و اضافه کرد: پویایی سیاسی در شهرستان حاکم است و توسعه همه جانبه به عنوان مهم ترین اولویت مسئولان و فعالان سیاسی قلمداد می شود.
مراثی با اشاره به سرشماری عمومی نفوس و مسکن نیز ابراز کرد: 81 درصد مردم این شهرستان در سرشماری عمومی نفوس و مسکن شرکت کردند و شهرستان عجب شیر موفق به کسب رتبه سوم استانی شده است.
وی همچنین از بهبود دیپلماسی سیاسی به عنوان یکی از مهم ترین دستاوردهای ارزشمند دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: به جرات می توان گفت که در دوره پسابرجام موفقیت های بسیار خوبی نصیب مردم ایران شده است.
وی اظهار کرد: اکثر جاده های این شهرستان، آسفالت شده و تنها هفت کیلومتر جاده خاکی وجود دارد که در آینده نزدیک مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه این شهرستان در حوزه برق، یک شهرستان سبز محسوب می شود ادامه داد: هیچ مشکلی از بابت تامین برق مورد نیاز در شهرها، روستاها و همچنین حوزه واحدهای صنعتی نداریم.
مراثی با بیان اینکه بیش از 95 درصد مردم این شهرستان از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند، ادامه داد: تنها چهار روستای این شهرستان گاز ندارند که بر اساس وعده مدیرکل شرکت گاز آذربایجان شرقی این چهار روستای باقی مانده نیز در آینده نزدیک صاحب گاز می شوند.
وی همچنین به بخشی از عملکرد حوزه بهداشت و درمان در این شهرستان اشاره کرد و افزود: پیشرفت فیزیکی بیمارستان عجب شیر 37 درصد است که 30 درصد آن مربوط به یک سال اخیر است.
وی در همین راستا اضافه کرد: عملکرد پیمانکار این بیمارستان بسیار مطلوب است و با وجود طلب بیش از چهل میلیارد ریالی از دولت، همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند و امیداریم در اوایل سال 97 این بیمارستان به بهره برداری برسد.
فرماندار شهرستان عجب شیر از احداث 9 خانه بهداشت در این شهرستان با اعتباری بالغ بر 100 میلیارد ریال در 2 سال گذشته خبر داد و افزود: اقدام های ارزشمند دیگری نیز در این حوزه با رویکرد طرح تحول نظام سلامت در حال انجام است.
مراثی کشاورزی را مهم ترین ظرفیت این شهرستان اعلام کرد و ادامه داد: بخش کشاورزی در راستای توسعه اشتغالزایی در شهرستان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و در عین حال نیز به مقوله صرفه جویی در مصرف آب در راستای تلاش برای احیا دریاچه ارومیه توجه شود.
وی همچنین به بخشی از عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان عجب شیر اشاره کرد و افزود: به واسطه پیگیری های این ستاد چهار واحد تولیدی موفق به اخذ تسهیلات از بانک های عامل شده است.
وی توسعه کشت گیاهان دارویی را یکی از هسته های کلیدی عجب شیر اعلام کرد و افزود: بر اساس پیش بینی ها، سهمیه شهرستان در سال 94 برای کشت گیاهان دارویی، 34 هکتار بود که 100 هکتار در سال گذشته و 100 هکتار دیگر در سال جاری از گیاهان دارویی در این شهرستان کاشت شد.
فرماندار عجب شیر از آغاز به کار مجدد یکی از واحدهای تولیدی فولاد در این شهرستان در ماه های گذشته و ایجاد اشتغال برای 400 جوان بومی خبر داد.
امام جمعه عجب شیر نیز گفت: رکن اصلی اقتصاد مقاومتی کشور تکیه بر تولید داخلی است و برای اینکه تولید در داخل کشور رونق پیدا کرده و مردم به سمت استفاده از کالاهای داخلی روی آورند لازم است در تولید صداقت و درستکاری وجود داشته باشد.
حجت اسلام محمود شربیانی با تاکید بر ارتقای کیفیت کالاهای داخلی اضافه کرد: هنگامی کالاهای داخلی می توانند توان رقابت با کالاهای خارجی را داشته باشند که از کیفیت و استحکام لازم برخوردار باشند.
امام جمعه عجب شیر یکی از علت های رواج استفاده از کالاهای قاچاق در جامعه را برخوردار نبودن کالاهای داخلی از استحکام و کیفیت لازم دانست و گفت: وقتی کالاهای تولید داخل کیفیت، ارزش و اعتبار لازم را نداشته باشند مردم انگیزه ای برای استفاده از آنها نخواهند داشت و به ناچار به سراغ کالاهای خارجی و قاچاق می روند.
وی لازمه رونق گرفتن بازار را مبارزه با قاچاق کالا دانست و افزود: لازمه رونق گرفتن بازار، مبارزه با قاچاق کالا و روی آوردن مردم به استفاده از تولید داخلی است.
عجبشیر با 85 هزار نفر جمعیت در 98 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.
خبرنگار: شهرام ناعم وند** انتشار دهنده: محمد رستگار
7485/3072/6183