رمضان کامران پی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه 80 درصد نان های تولیدی شهر رشت، بربری و سنگک هستند، افزود: طی نظارت های انجام شده با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، افزودنی های غیرمجاز بویژه جوش شیرین در فرآیند پخت نان در واحدهای نانوایی بربری و سنگک را در شهر رشت به صفر رسانده ایم.
وی با بیان اینکه حدود 80 درصد واحدهای نانوایی لواش رشت نیز در این بررسی ها از جوش شیرین استفاده نمی کردند، اظهار کرد: بین 20 تا 25 درصد واحدهای نانوایی لواش رشت، براساس نمونه آزمایش های انجام شده از افزودنی های غیر مجاز و به طور مشخص از جوش شیرین در پخت نان لواش استفاده می کنند.
کامران پی اضافه کرد: درعین حال، بررسی های آزمایشگاهی انجام شده بر روی نان های تولیدی شهر رشت طی شش ماه گذشته، نشاندهنده استفاده بیش از 80 درصد واحدهای نانوایی تافتون از افزودنی های غیرمجاز بویژه جوش شیرین است.
به گفته کامران پی، بین یک تا دو درصد از واحدهای نانوایی رشت مربوط به پخت تافتون است.
وی به مطرح شدن موضوع استفاده از جوش شیرین در نان های تافتون در کارگروه آرد و نان اشاره و تصریح کرد: پیشنهاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر تغییر پخت واحدهای نانوایی تافتون به نان های دیگر است و قرار شد تا پایان امسال به واحدهای نانوایی رشت برای تغییر پخت آن ها فرصت داده شود.
نزدیک به سه هزار و 750 واحد نانوایی در گیلان فعالیت می کند که 70 درصد آنها نان بربری، 12 درصد نان سنگک، 15 درصد لواش، بین یک تا دو درصد تافتون و بقیه نان هایی همچون نان های حجمی پخت می کنند.
از تعداد واحدهای نانوایی فعال در استان گیلان، حدود یک هزار واحد در شهرستان رشت فعال هستند.
خبرنگار: مریم سلیمانی ** انتشاردهنده: امیرحسین کبیری
7296 / 2007