علی اصغر شریکیان سه شنبه در گفت و گو با ایرنا علل کاهش تولید انگور را شیوع سفیدک داخلی، سرمازدگی، تگرگ و بارش های بی موقع در زمان برداشت دانست.
وی سطح تاکستان های این استان را 18 هزار و 500 هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان سطح 16 هزار هکتار بارده است که سال گذشته از این میزان 180 هزار تن محصول انگور تولید شد.
شریکیان با بیان اینکه 65 درصد تولید باغ های استان مربوط به محصول انگور است افزود: ارقام انگور در این استان شامل کلاهداری، شصت عروس، سلطانی بی دانه، لعل، خلیلی، صاحبی، عسگری، سفید، صابونی و یاقوتی است که بجنورد با هفت هزار و 103 هکتار بیشترین سطح کشت تولید انگور را دارد و عمده ارقام آن کلاهداری است که سازگاری بالایی با شرایط آب و هوایی کوهستانی بدرانلو دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سطح تاکستان های آبی در این استان 12 هزار و 420 هکتار و تاکستان های دیم 6 هزار و 100 هکتار است که برآورد میانگین تاکستان های آبی 18 تن در هکتار و دیم 7.5 تن در هکتار است که به طور متوسط تولید کشمش استان 18 هزار تن برآورد می شود.
شریکیان با بیان اینکه کیفیت انگور، کشمش و ... در شرایط اقلیم مناسب به خصوص روزهای آفتابی شهریور ماه بسیار مطلوب است افزود: هم اکنون فاروج با سطح سه هزار و 695 هکتار و شیروان با سطح 2 هزار و 910 هکتار دو مرکز اصلی قطب تولید انگور در استان هستند که رقم سلطانی بی دانه به صورت خزنده کشت می شود.
وی گفت: ظرفیت صنایع فرآوری این محصول در استان 15 هزار تن و ظرفیت نگهداری 10 هزار تن فراهم شده که با توجه به مقدار تولید نیاز به توسعه سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که سالانه بیش از دو میلیون و 500 تن انواع محصول کشاورزی زراعی و باغی و همچنین دامی تولید می شود.
6042/7186 خبرنگار: فاطمه مقدسی باجگیران** انتشار دهنده: سیدحسین قدسی