تولیدات کشاورزی استان اردبیل در راستای اقتصاد مقاومتی افزایش می یابد

اردبیل - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل حمایت از افزایش تولید محصولات زراعی و باغی در کنار تغییر الگوی کشت را اولویت نخست برش استانی سیاست های اقتصاد مقاومتی در اردبیل ذکر کرد.
  • چهارشنبه 12 آبان 1395 ساعت 19:24
عدیل سروی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر افزایش پایداری تولید با توجه ویژه به صنایع تبدیلی و تکمیلی برای افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی تشریح کرد: حمایت از تولیدات کشاورزی (افزایش بهره وری و کیفیت)، اقتصادی کردن تولید و ساماندهی شرکت های دانش بنیان، جذب سرمایه گذاری با استفاده از مشوق ها، بهینه سازی مصرف انرژی و آب و گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی با نگاه صادراتی محور اصلی برنامه های اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی استان اردبیل را شکل می دهد.
وی افزود: بر این اساس تولید 695 هزار تن گندم، هشت هزار تن شلتوک، 45 هزار تن دانه های روغنی، 750 هزار تن سیب زمینی، 25 هزار تن حبوبات، هشت هزار تن پنبه، 264 هزار تن شیر خام، 30 هزار تن گوشت قرمز، 39 هزار تن گوشت سفید، 9 هزار تن تخم مرغ، 204 هزار تن جو، 75 هزار تن ذرت دانه ای و هشت هزار و 500 تن گوشت سفید برای سال جاری هدف گذاری شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: در این راستا برش و عملیات اجرایی شهرستانی پروژه های استانی اقتصاد مقاومتی در سال جاری تدوین شده و در حال اجراست که بر اساس آن حمایت از تولید محصولات زراعی، باغی در محیط های کنترل شده (گلخانه)، تشویق و تقویت سرمایهگذاری در زیرساخت های شهرک های کشاورزی، دامی، شیلات و گلخانه ای انجام می شود.
او اضافه کرد: بهبود روش ها و انتقال فناوری های نوین جهت افزایش بهره وری مصرف آب، اصلاح الگوی کشت به منظور تولید محصولات کشاورزی با ارزش افزوده بالا، احداث و تکمیل شبکه های آبیاری و سدهای معیشتی، افزایش بهره وری واحد سطح گاوداری های شیری و مرغداری ها و تکمیل زنحیره های تولید، تقویت و کنترل فرآورده های خام دامی و شیلات با استفاده از توان بخش خصوصی در دستور کار است.
او همچنین گفت: افزایش ضریب مکانیزاسیون در واحدهای تولیدی صنایع تبدیلی و تکمیلی، افزایش و ساماندهی تولیدات دامی و آبزیان به ویژه پرورش در حوزه سردابی و گرم آبی، فعال کردن واحدهای تولیدی نهال و بذر، توسعه باغات در اراضی شیب دار متناسب با ظرفیت های منطقه و ساماندهی شرکت های دانش بنیان از دیگر برنامه های در حال اجرا در سال جاری است.
وی در ادامه افزود: هم اکنون 100 درصد سورگوم بذری و 80 درصد بذر ذرت هیبرید کشور در استان اردبیل تولید می شود و با
ظرفیت تولید 2.5 میلیون غده مینی تیوبر سیب زمینی به عنوان یکی از قطب های تولید بذر سیب زمینی مطرح است.
سروی گفت: استان اردبیل در تولید عدس و کلزا رتبه نخست، سیب زمینی و هلو دوم، عسل رتبه سوم و در تولید گندم رتبه چهارم کشور را داراست و با تولید سالانه 6 هزار تن عسل، 34 هزار تن گوشت سفید، 28.8 هزار تن گوشت قرمز و 240 هزار تن شیر خام از قطب های مهم دامپروری کشور نیز به شمار می رود.
استان اردبیل با 740 هزار هکتار زمین کشاورزی، 39 هزار هکتار باغ، 910 هزار هکتار مرتع و 63 هزار هکتار جنگل 1.09 درصد مساحت کشور را تشکیل می دهد.
خبرنگار: محمد ملاحمزه زاده ** انتشار دهنده: گیتی طالبی
8123/۶۰۱۸

ثبت نظر

ارسال