علی علیزاده روز سه شنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته چند نفر از کشاورزان این شهرستان با هماهنگی جهادکشاورزی در قطعات کوچک اقدام به کشت زعفران نمودند که نتایج مطلوبی به همراه داشت.
وی اعلام کرد: بر این اساس، تحت نظر کارشناسان مدیریت جهادکشاورزی کلاله امسال قطعه زمینی به مساحت پنج هزار مترمربع را به صورت آزمایشی به کشت زعفران اختصاص دادیم که امیدواریم با توجه به شرایط مساعد منطقه برای کشت زعفران، این محصول درآمد مناسبی برای کشاورزان منطقه در پی داشته باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کلاله ادامه داد: زعفران با هفت سال ثمردهی مستمر یکی از محصولات ارزشمند نباتی است که در سال دوم کشت از هر هکتار حدود 3 کیلوگرم محصول زعفران برداشت میشود.
وی ادامه داد: کشت زعفران میتواند تعداد زیادی از زنان و دختران روستایی را مشغول به کار کند و از این راه کمکی موثری برای اقتصاد خانواده محسوب می شود.
علیزاده افزود: زمان کشت محصول زعفران از مرداد تا مهرماه است که پس از کاشت پیاز زعفران در مزرعه به مدت چهار تا هفت سال باقی مانده و محصول می دهد و از این نظر احتیاجی به کاشت مجدد در سالهای بعدی ندارد و در سال هشتم، کشت مجدد این محصول انجام می شود.
وی در مورد خواص زعفران گفت: زعفران چاشنی و رنگ دهنده غذا است و موجب کاهش چربی و فشار خون نیز می شود و علاوه براین زعفران آرامبخش، اشتها آور، ضد اسپاسم بوده و از بیماری های قلبی و سرطان پیشگیری کرده و تقویت کننده حافظه می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کلاله خاطرنشان کرد: از محصول گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بیماری های پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری، یرقان ،رفع نفخ شکم، درمان معده درد و درمان کم خونی استفاده می شود.
در شهرستان 110 هزارنفری کلاله در شرق استان گلستان 68 هزار و 203 هکتار اراضی زراعی و باغی وجود دارد.
1860/ 7478
خبرنگار: حاجی محمد خدری ** انتشار دهنده : تاج محمد شیری