به گزارش ایرنا، غلامرضا مدنیان روز یکشنبه در نشست مشترک مدیران بخش آب با مسئولان دادگستری کهگیلویه و بویراحمد با موضوع حفاظت و جلوگیری از تخریب منابع آبی استان در یاسوج اظهار داشت: قوانین مربوط به حوزه آب در کشور پس از سال 1347 و با تحولات اساسی از خصوصی مداری به مالکیت دولتی و عمومی تغییر کرد.
وی ادامه داد: آب از آن زمان تاکنون همچون نفت ملی شد و باید به طور عادلانه بین مردم، بهره برداران و ذینفعان توزیع شود و در همین راستا نیز نظام تخصیص منابع آب به منظور تعیین سهم مشخص برای هر استان به تصویب رسید.
مدیرکل دفتر حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: صیانت از منابع آبی کشور و رفع تصرفات و تجاوزها با توجه به کمبود شدید آب ضروری بوده و وظیفه ای ملی، شرعی و الهی است.
مدنیان بیان کرد: هیچ فردی در کشور نمی تواند بدون داشتن مجوز از منابع آبی در تمامی زمینه ها از جمله کشاورزی و صنعت استفاده کند و در این صورت تخلف بوده و برخورد قاطع با آن خواهد شد.
وی عنوان کرد: گاهی اوقات مناقشه ها و تنش هایی در زمینه آب در کشور از جمله استان های کم آب به وجود می آید و به همین دلیل نیز باید بهره برداری بهینه تری از منابع محدود آبی شود.
وی ابراز داشت: به دلیل بحرانی بودن وضعیت آب در کشور چاره ای جز نگاه ویژه مردم، متولیان امر و مسئولان اجرایی استان های کشور به بحث آب نیست و پیشگیری را باید پیش از درمان انجام داد.
وی گفت: به دلیل وضعیت مناسب منابع آبی در کهگیلویه و بویراحمد تنش و یا بحرانی در زمینه آب وجود ندارد.
رئیس کل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: مقوله مهم صیانت از منابع آبی باید بیش از پیش در استان جدی گرفته شود و رسالت همگان اعم از مدیران اجرایی، مسئولان قضایی و متولیان امر نیز در این زمینه سنگین بوده و انتظار می رود که دغدغه و حساسیت بیشتری داشته باشند.
حجت الاسلام غلامرضا مزارعی اظهار داشت: چنانچه کوتاهی، کم کاری و یا سهل انگاری در زمینه رفع تصرفات از منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد مشاهده شود برخورد جدی با متخلفان خواهد شد.
وی افزود: مسئولان دادگستری کهگیلویه و بویراحمد آماده هرگونه حمایت و همکاری با متولیان امر از جمله شرکت آب منطقه ای این استان برای رفع تصرفات از منابع آبی هستند و در این راستا نیز از هیچ تلاش و اقدامی دریغ نمی شود.
حجت الاسلام مزارعی بیان کرد: انتظار می رود کارشناسان و نمایندگان حقوقی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد مسائل، مشکلات و موانع موجود بر سر راه مقابله با متصرفان منابع آبی این استان را هر چه سریعتر به دادگستری استان ارائه دهند تا تعامل و همکاری لازم برای رفع تصرف انجام شود.
وی عنوان کرد: مدت زمان رسیدگی به پرونده های قضایی مربوط به تصرف در منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد باید به کمترین زمان ممکن برسد و با توجه به کوچکی استان نیز به راحتی می توان با متجاوزان برخورد کرد.
وی ابراز داشت: رفع تصرفات منابع آبی در کهگیلویه و بویراحمد باید همراه با تدبیر، هماهنگی و فراهم کردن ساز و کارهای لازم باشد به طوری که منجر به بروز تنش و یا نارضایتی مردم نشود.
وی گفت: امکانات و ماشین آلات مورد نیاز برای رفع تصرفات منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد از شهرداری های 17 گانه و یا اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گرفته شده و در اختیار شرکت آب منطقه ای استان قرار می گیرد.
خبرنگار: منصور زرگر**انتشار دهنده:حسینعلی راشکی
7535/8005/6110