تأیید مصوبه سوم دولت درباره IPC به معنای رفع همه نگرانی‌‌ها نسبت به آن نیست

قره‌خانی با تأکید بر اینکه تأیید مصوبه سوم دولت درباره IPC به معنای رفع همه نگرانی‌‌ها درباره آن نیست گفت: بخشی از نگرانی‌ها در این باره می‌تواند در عقد خود قراردادها یا اعضای تیم مذاکره‌کننده و نیز مدیریت منابع متبلور شود.
  • چهارشنبه 26 آبان 1395 ساعت 10:6

اسدالله قره‌خانی نماینده مردم علی‌آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با تأکید بر اینکه تأیید مصوبه سوم دولت درباره الگوی جدید قراردادهای نفتی (IPC) از سوی هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین به معنای رفع همه نگرانی‌‌ها نسبت به آن نیست، گفت: بخشی از نگرانی‌ها در این باره می‌تواند در عقد خود قراردادها و یا اعضای تیم مذاکره‌کننده و نیز مدیریت منابع متبلور شود.

وی موضوعاتی همچون به کارگیری دانش و فناوری روز از سوی شرکت‌های خارجی طرف قرارداد در IPC را دغدغه‌های مهم این الگوی قراردادی خواند و در ادامه درباره تأکید اعضای کمیسیون انرژی بر نظارت قوی‌تر بر روی IPC خاطرنشان کرد: نقش نظارتی مجلس نقش مستمر و دائمی است.

قره‌خانی گفت: کمیسیون انرژی هم پیش از انعقاد قراردادها و هم در حین عقد قرارداد و نیز در مقطع اجرا باید اطلاعات کامل را نسبت به آنها کسب کند چرا که ما یک سامانه «رگولاتوری» در وزارت نفت و نیرو نداریم یعنی تعیین کننده استاندارد، تشخیص توانمندی شرکت طرف قرارداد، نظارت بر اجرا و بازرسی‌های بعدی، همه بر عهده خود وزارتخانه‌های نیرو و نفت است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کارفرما، تعیین‌کننده قابلیت پیمانکاران، تحویل‌گیرنده و بهره‌بردار در قراردادها همه خود وزارت نفت است، لذا محتمل است که در چارچوب الگوی جدید قراردادهای نفتی تخلفات و یا سوءمدیریت‌هایی صورت گیرد، از این رو نظارت دائمی و دقیق کمیسیون انرژی بر آن ضروری است.

انتهای پیام/


ثبت نظر

ارسال