افزایش 12 درصدی تولید سیب درختی در کردستان

سنندج- ایرنا- کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال برداشت سیب درختی در استان به بیش از 56 هزار تُن رسیده که در مقایسه با سال قبل 12 درصد افزایش یافته است.
  • پنجشنبه 27 آبان 1395 ساعت 9:30
رسول امینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در کردستان در مجموع سه هزار و 200هکتار باغات سیب وجود دارد و سالانه بیش از 56 هزار تُن سیب از این باغات برداشت می شود.
وی مساعد بودن شرایط آب و هوای، استفاده به موقع باغداران از سموم دفع آفات و توجه به توصیه های کارشناسان را از جمله دلایل افزایش تولید محصول سیب در استان عنوان کرد.
وی اضافه کرد: از این مقدار سیب تولید شده در استان بیش از 85 درصد به صورت تازه خوری مصرف می شود و مابقی به استان های همجوار فرستاده می شود.
وی اظهار کرد: شهرستان های سنندج، سقز، قروه و دیواندره در زمینه برداشت و سطح باغات سیب در استان پیشتاز هستند.
رسولی گفت: جهاد کشاورزی برنامه های برای توسعه باغات سیب در شهرستان های شرقی استان از جمله قروه و بیجار به عنوان کشت های جایگزین محصولاتی با نیاز آبی فراوان مانند سیب زمینی و چغندرقند در دست اقدام دارد.
کارشناس باغبانی جهادکشاورزی کردستان افزود: سیب تولیدی در این استان که بیشتر در ارقام رد و گلدن و سایر ارقام خارجی و بومی است، از کیفیت مطلوب، قابلیت انبارداری و حمل و نقل برخوردار است.
وی با اشاره به فعالیت 11 واحد سردخانه ای برای نگهداری سیب تولید شده در استان گفت: این واحدهای سردخانه ای ظرفیت مناسبی برای نگهداری انواع میوه را دارند و بخشی از میوه مازاد بر ظرفیت سردخانه ها به صورت تازه خوری و بخشی نیز به استانهای همجوار فرستاده می شود.
وی اضافه کرد: این استان با داشتن بیش از 38 هزار هکتار باغ و سالانه تولید بیش از 270 هزار تن انواع محصولات باغی از ظرفیت و توانمندی خوبی برای احداث کارخانه های سورتینگ و بسته بندی محصولات باغی و سایر صنایع تبدیلی برخوردار است.
در استان کردستان بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد باغی و زراعی وجود دارد و سالانه بیش از 2.5 تُن انواع محصولات کشاورزی (زراعی، باغی)برداشت می شود.
3020
**خبرنگار: عبدالله رحمانی/**انتشاردهنده:

ثبت نظر

ارسال