به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، «حمید چیتچیان» وزیر نیرو در ادامه سفر خود به ژاپن در جمع اعضای حاضر در بیست هفتمین اجلاس منشور جهانی انرژی اظهار داشت: امروز دنیا با چالشهایی مواجه است که نیازمند همکاری صادقانه و هماهنگی بیشتر میان دولتهای مختلف است؛ بهبود دسترسی به انرژی، تنوع منابع انرژی، امنیت انرژی، بهرهوری انرژی و افزایش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در زمره برنامههای راهبردی و سیاستگذاری دولتهای حاضر در اجلاس منشور بینالمللی انرژی است.
وی ادامه داد: این امر میتواند نشانه بسیار خوبی از وجود اجماع کلی در میان اعضای جامعه ملل در خصوص موضوعات متفاوت و مرتبط با انرژی باشد.
وزیر نیرو تصریح کرد: امروز ارتباط میان انرژی، امنیت غذا و آب در زندگی امری انکارناپذیر است، به همین دلیل مسئولیت خطیری بر عهده همه ما وجود دارد.
چیتچیان تأکید کرد: انرژی برقآبی به عنوان منبع انرژی تجدیدپذیر نقش مهمی در تولید برق در بسیاری از کشورها ایفا میکند و نقش سوختهای فسیلی مثل نفت، گاز و گازوییل را در تولید انرژی، حداقل تا سال 2030، کسی نمیتواند منکر شود.
وی ادامه داد: بخش اعظمی از گرمایش زمین، تغییر اقلیم و فجایع طبیعی ناشی از فعالیتهای بشری است و امروز همه اینها تبدیل به تهدیداتی اساسی برای سلامت بشر و محیط زیست شدهاند.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: همه باید برای مدیریت و رفع این مخاطرات بسیج شوند و پر واضح است که هر نوع سیاستگذاری نادرست در خصوص انرژی همچون سیاستگذاریهای یک طرفه میتواند به پیچیدگی این چالشها انجامیده و زمینه ساز تخریب روند زندگی روزمره شود.
وی اضافه کرد: همکاریهای بین المللی در زمینه انرژی بر اساس سیاستهای توافقی و درست تعریف شده، و اجرای این خط مشیها در سطوح ملی، منطقه ای و جهانی باید براساس دستورکار مشترک انجام پذیرد.
چیتچیان با اشاره به اینکه اهداف توسعه پایدار بویژه هدف شماره 7 در حوزه انرژی مهمترین اجزای دستورکار توسعه ای سازمان ملل برای سال 2030 است، اظهار داشت: نیاز است از این دستورکار به عنوان چتری برای همه سیاستگذاریها و فعالیتها استفاده شود. در واقع، هدف شماره 7 اشاره شده در منشور جهانی انرژی، بر ابزار اجرایی همچون بسیج منابع مالی، افزایش ظرفیت سازی و انتقال فناوری تأکید میکند.
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به رسالت منشور جهانی انرژی گفت: این منشور همکاری میان دولتها و سایر ذینفعان را تشویق میکند و به همین خاطر میتواند اساسی برای مساعی مشترک کشورهای حاضر در این نشست برای فراهم کردن منابع متنوع انرژی باشد.
وی تصریح کرد: امید است این اجلاس زمینهساز تأمین انرژی پایدار، ارزان و البته قابل قبول از منظر اجتماعی و زیست محیطی برای کشورهای عضو باشد.