قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت گوسفندی ۲۸۰ هزار ریال و گوساله ۱۸۰ هزار ریال

رییس شورای تامین کنندگان دام زنده کشور، تولید و تامین دام سبک و سنگین کشور را بیش از نیاز داخلی دانست و گفت: قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت گوسفندی ۲۸۰ هزار ریال و گوساله ۱۸۰ هزار ریال است و بیش از این اجحاف در حق مصرف کنندگان به شمار می رود.
  • یکشنبه 14 آذر 1395 ساعت 9:42

به گزارش عیارآنلاین،«منصور پوریان» شیوه عرضه تفکیکی گوشت قرمز را اشتباه دانست و افزود: اکنون هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی ۱۲۰ هزار ریال و گوساله ۱۲۴ هزار ریال از دامداران خریداری می شود که به صورت منطقی هر کیلوگرم گوشت گوسفندی باید ۲۸۰ هزار ریال و گوساله ۱۸۰ هزار ریال عرضه شود.
به گفته رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام ایران، فرایند کشتارگاه به شکلی نیست که هر کیلوگرم گوشت گوسفندی و گوساله با قیمت ۳۸۰ تا ۴۵۰ هزار ریال در بازار عرضه شود و این اقدام دلالان و سودجویان اجحاف در حقوق شهروندان است.
وی تاکید کرد بازار کنونی گوشت گوسفندی دارای حباب بیش از ۲۰۰ هزار ریالی است.

** عرضه نامناسب از سوی اتحادیه گوشت گوسفندی؛ عامل گرانی گوشت قرمز
رییس شورای تامین کنندگان دام زنده کشور اعلام کرد گوشت قرمز مورد نیاز کشور تامین شده است و گفت: زایش های پاییزه و بهاره و تابستانه دام های سبک و سنگین بیش از پیش بینی های صورت گرفته است، بنابراین تنها دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار، عرضه کم این محصول توسط اتحادیه گوشت گوسفندی است.
به گفته وی، با توجه به حجم بالای تولید، شمار دامی که به بازار عرضه می شود بسیار محدود و کنترل شده است تا برخی سود ببرند.
پوریان افزود: اکنون باید روزانه ۱۸۰ هزار تا ۱۹۰ هزار راس دام سبک به بازار عرضه شود؛ درحالی که روزانه ۶۵ هزار تا ۷۵ هزار راس دام در سطح کشور توزیع می شود.
رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام ایران یادآوری کرد: در آبان ماه باید طبق برنامه ۵۸۰ هزار راس گوسفند، ۱۷۰ هزار راس گوساله و ۱۶۷ هزار راس بز به بازار داخلی عرضه می شد اما ۳۵۰ هزار راس گوسفند ۱۸۵ هزار راس گوساله ۱۴۳ هزار راس بز کشتار و روانه بازار شد.
وی اضافه کرد: برای تامین بازار داخلی عرضه ۳۷۰ هزار راس گوسفند، ۷۵ هزار راس بز و ۲۰۰ هزار راس گوساله را در دستور کار داریم.

** صادرات ۶۸ هزار راس دام سبک در آذرماه
رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام ایران اعلام کرد: از آغاز آذرماه تاکنون ۶۸ هزار راس دام سبک گوسفندی به بازار عمان صادر شده است.
به گفته وی، قرار بود بر پایه برنامه ریزی ها ۲۵۰ هزار راس دام سبک و ۲۰ هزار دام سنگین به کشورهای هدف صادر شود؛ بنابراین عملکرد از برنامه پیشی گرفته است.
وی اضافه کرد: در بحث صادرات باید طبق برنامه ۱۷۰ هزار راس گوسفند و ۲۰ هزار راس گوساله صادر می شد که نه فقط گوساله صادر نشد بلکه ۱۰۵ هزار گوسفند صادر شده بود.
پوریان افزود: با توجه به روند فعالیت واحدهای پرواربندی و افزایش زایش دام در بهار به نظر می رسد در آینده نه چندان دور ۱۳ میلیون به جمعیت دامی کشور اضافه شود که افزون بر تامین بازار داخلی باید برای بازارهای صادراتی مناسبی را در نظر بگیریم.
به گزارش ایرنا، نیاز مصرفی گوشت قرمز کشور نزدیک به ۹۰۰ هزارتن در سال است که بیش از ۸۰۰ هزار تن آن از تولیدات داخلی و کمتر از ۱۰ درصد از راه واردات تامین می شود.
براساس آمارها، سرانه تولید گوشت قرمز کشور برای هر نفر ۱۰ کیلو و ۵۰۰ گرم و سرانه مصرف آن ۱۱ کیلو و ۵۰۰ گرم است؛ در حالی که سرانه مصرف جهانی گوشت قرمز به ازای هر نفر بدون احتساب گوشت خوک ۱۳ کیلوگرم است.
اکنون ۷۵ کشتارگاه صنعتی و ۳۰۵ کشتارگاه سنتی در کشور فعالیت می کند.

منبع: ایرنا


ثبت نظر

ارسال