از کاهش سقف معافیت مالیاتی تا افزایش قیمت بنزین

دولت دخل و خرج سال آینده را یک‌هزار و ۸۴ تریلیون تومان را برآورد کرده است.
  • دوشنبه 15 آذر 1395 ساعت 18:42

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، لایحه بودجه سال 1396 در حالی که در نیمه آذرماه امسال تقدیم مجلس شد که اعداد و ارقام جالبی در درون آن مشاهده می‌شود؛ از افزایش 5 درصدی قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی تا سقف معافیت مالیاتی 18 میلیون تومان.

در همین راستا، بخش‌های مهم لایحه بودجه سال آینده و اعداد و ارقام آن به ترتیب زیر است:

-  در بند (د) تبصره یک لایحه بودجه آمده است که وزارت نفت از طریق شرکت تابعه ذیربط مکلف است نسبت به نوسازی و توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی و تامین منابع مالی سهم دولت در توسعه پالایشگاه‌ها و زیرساختهای تامین، ذخیره‌سازی و توزیع فرآورده اقدام کند و منابع مورد نیاز را از محل افزایش 5 درصد به قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی شامل بنزین، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره، گاز مایع و سوخت هواپیما تامین و پس از واریز به خزانه‌داری کل کشور تا سقف 1.5 هزار تومان به مصرف برساند. این منابع جزء درآمد شرکت محسوب نمی‌شود و مشمول مالیات بر نرخ صفر است.

-  در بند الف تبصره 6 لایحه بودجه سال 96 کل کشور آمده است که سقف معافیت مالیاتی در سال آینده مبلغ 18 میلیون تومان در سال تعیین می‌شود.

- براساس تبصره 6 لایحه بودجه سال آینده، وزارت نیرو از طریق شرکت‌های آبفای شهری سراسر کشور و سازمان امور عشایرایران مکلف است علاوه بر دریافت نرخ آب‌بهای شهری، به ازای هر مترمکعب فروش آب شرب مبلغ 150 ریال از مشترکان آب دریافت و به خزانه‌داری کل کشور واریز کند. 100 درصد وجوه دریافتی تا سقف 70 میلیارد تومان از محل حساب مذکور صرفا جهت آبرسانی شرب روستایی و عشایری اختصاص می یابد. اعتبار مذکور براساس شاخص کمبود آب شرب سالم بین استان‌های کشور در مقاطع سه‌ماهه از طریق شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور توزیع می‌شود تا پس از مبادله موافقتنامه بین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها و شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی استان‌ها و یا سازمان امور عشایر ایران هزینه شود. وجوه فوق مشمول مالیات نمی‌شود.

یارانه های 48 هزار میلیارد تومانی

- براساس تبصره 7 لایحه بودجه سال 1396، مالیات هر پاکت انواع سیگار تولید داخلی به میزان 20 درصد و وارداتی به میزان 30 درصد قیمت خرده‌فروشی تعیین می‌شود. همچنین مالیات انواع توتون پیپ و تنباکوی معسل یا سنتی آماده مصرف تولید داخلی به میزان 20 درصد و وارداتی به میزان 30 درصد قیمت خرده‌فروشی تعیین می‌شود.

- براساس تبصره 10 لایحه بودجه سال آینده، شرکت‌های بیمه‌ای مکلف هستند 250 میلیارد تومان از اصل حق بیمه شخص ثالث دریافتی را طی جدولی که براساس فروش بیمه (پرتفوی) هر یک از شرکت‌ها تعیین و به تصویب شورای عالی بیمه می‌رسد، به صورت هفتگی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند. وجوه واریزی در اختیار سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران قرار می گیرد تا در امور منجر به کاهش تصادفات هزینه شود. بیمه مرکزی موظف به نظارت بر اجرای این بند است. وجوه واریزی شرکت‌های بیمه موضوع این بند به‌عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می‌شود.

- براساس تبصره 14 لایحه بودجه سال آینده، به دولت اجازه می‌شود در سال 1396 از محل درآمدهای حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تا مبلغ 48 هزار میلیارد تومان و ردیف‌های یارانه‌ای این قانون با استفاده از انواع روش‌های پرداخت نقدی و غیرنقدی به خانوارهای هدف و نیازمند ارائه خدمات حمایتی و کمک به بخش تولید و اشتغال اقدام کند.

- دولت در تبصره 17 لایحه بودجه سال 96 به منظور حمایت از ازدواج جوانان بانک مرکزی را موظف کرده است تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور را ملزم کند تا به اندازه سهم خود از مجموع سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز و جاری در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهد.  بر همین اساس تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هر یک از زوجین در سال آینده 10 میلیون تومان با دوره بازپرداخت 4 ساله است. بانک مرکزی همچنین وظیفه نظارت بر اجرای این قانون و جریمه بانک‌های متخلف در این زمینه را برعهده دارند.

-  برمبنای جدول شماره سه لایحه بودجه سال 96، که به موضوع تملک و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای می‌پردازد، منابع حاصل از فروش نفت و فرآورده‌های نفتی 111هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.  همچنین منابع حاصل از فروش اموال منقول و غیرمنقول هزار و 550میلیارد  تومان پیش بینی شده است. همچنین کل درآمدهای حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه ای 116هزار میلیارد تومان عنوان شده است. بر اساس این جدول منابع حاصل از تملک دارایی های سرمایه ای 62هزار میلیارد تومان است.

تراز عملیاتی منفی

- براساس لایحه بودجه پیشنهادی دولت، سال آینده 32 هزار 500میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی منتشر می‌شود. همچنین منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های مالی در سال 96، 42 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. همچنین براساس پیش بینی دولت، 9هزار میلیارد تومان، از واگذاری شرکت‌های دولتی عاید دولت می‌شود. همچنین منابع حاصل از استفاده از صندوق توسعه ملی 660میلیارد تومان برآورد شده است.

- کل درآمدهای دولت شامل درآمدهای مالیاتی، درآمدهای حاصل از مالکیت دولت، درآمد حاصل از فروش کالا و خدمات و درآمد حاصل از جرایم و خسارت‌ها مبلغ 159 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.  همچنین سهم درآمدهای مالیاتی 113 هزار میلیارد تومان است.

-  براساس جداول بودجه، کل هزینه‌های دولتی 236 هزار میلیارد تومان بوده که سهم پرداخت یارانه‌ها 20 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. بر این مبنا تراز عملیاتی که حاصل اختلاف درآمدها و هزینه‌ها بوده، رقم منفی 76 هزار میلیارد تومان است. گفتنی است در سال 96، رقم 96 هزار میلیارد تومان بابت جبران خدمات کارکنان به عنوان هزینه در نظر گرفته شده است.

 

35225

 

 


ثبت نظر

ارسال