وزیر بهداشت حتما نباید پزشک باشد

وزیر بهداشت گفت: تنها وزیری در وزارت بهداشت هستم که عمیقا معتقدم وزیر بهداشت حتما نباید پزشک باشد.
  • یکشنبه 28 آذر 1395 ساعت 16:50
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سید حسن قاضی زاده هاشمی صبح امروز در اجلاس معاونین بهداشت دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور که در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، افزود: در دولت یازدهم مسیر خدمات سلامت بر اساس علم، تجارب جهانی و عقلانیت تغییر یافت.

وزیر بهداشت با اشاره به تصمیم مردم بر انتخاب دولت یازدهم در 24 خرداد ماه سال 92 ادامه داد: دولت خدماتی را از خود به یادگار گذاشته و عده ای تلاش دارند که بر طبل سابق بکوبند اما من  معتقدم مردم مسیر رشد و پیشرفت را انتخاب می کنند و از دعوا خسته و به دنبال آرامش در کشور هستند و می خواهند که مسئولان کشور به آن ها و مشکلاتشان توجه کنند.

قاضی زاده هاشمی گفت: با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات نباید به حاشیه سازی ها اعتنایی داشته باشیم و یکی از حوزه هایی که مورد هجوم و سناریوسازی برخی افراد قرار می گیرد، حوزه سلامت است زیرا طرح تحول سلامت، یکی از مهمترین خدمات اجتماعی دولت است اما قلب برخی افراد بیمار است و بهترین کار بی توجهی به حاشیه سازی ها است و باید به مردم، مشکلات آن ها و طرح تحول سلامت که هنوز ریشه آن محکم نشده است و ممکن است با یک باد آسیب ببیند توجه کنیم.

دکتر هاشمی خاموشی جامعه پزشکی را مایه تعجب دانست و گفت: جامعه پزشکی سکوت کرده و تصور می کنیم که آن ها ترسیده اند و افرادی از سوی جامعه پزشکی صحبت می کنند که هیچ جایگاهی ندارند و منظور من دفاع از صنف پزشکی نیست بلکه دفاع از سلامت مردم و جامعه است.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: دولت های گذشته در حوزه سلامت، هزینه نکرده اند و مشکلات بهداشتی، درمانی موجود در کشور به دلیل عدم توجه کافی و مناسب به حوزه سلامت بوده و در حال حاضر هم بسیاری از افراد با هزینه و سرمایه گذاری در حوزه سلامت مخالفت می کنند امروز صبح بحث می کردیم که ماه آذر ماه هم در حال اتمام است اما ریالی از محل هدفمندی یارانه ها به وزارت بهداشت پرداخت نشده در صورتی که با سیلی، صورت خودمان را سرخ نگه داشته ایم و تمام حملات به وزارت بهداشت می شود و هیچ فردی، مقدار بودجه تحقق یافته، مطالبات از بیمه ها و تعهدات را نمی بیند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر از معاونین بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور برای تکمیل شبکه بهداشت افزود: تکمیل شبکه بهداشت و استقرار آن در شهرهای ایران یکی از آرزوهای بزرگ بود برخی از دانشگاه ها، شبکه را تکمیل کرده و به دنبال ارتقای کیفیت، عمیق تر کردن آموزش ها و تقویت نظارت هستند اما در برخی از دانشگاه به دلیل وسعت زیاد و یا تاخیر در شروع، هنوز شبکه در شهرها به طور کامل تکمیل نشده است.

دکتر قاضی زاده  هاشمی گفت: باید به خروجی اقدامات در حوزه بهداشت فکر کرد و میزان تغییر شاخص های بهداشتی در کشور را اندازه گیری کرد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه از روز اول اصرار داشتم که رفتار ما بر کار همکارانی که جدید وارد سیستم بهداشتی می شوند می تواند اثر گذار باشد، افزود: نظام پرداخت، مسئولیت خواهی و توجه به محتوی بسیار مهم است و باید کاری کنیم که مراقبان سلامت همانند بهورزان باشند که پرتلاش، مهربان و با  توقعات معقول هستند بنابراین باید در نوع قرارداد دانشگاه ها با مراقبان سلامت دقت شود و معتقدم که پرداختی به آنها باید بر اساس پرونده های سلامت باشد.

قاضی زاده هاشمی مهمترین اقدام شبکه بهداشت کشور را پیشگیری از بیماری های غیرواگیر عنوان کرد و گفت: خوشبختانه اجرای آزمایشی این طرح در چهار شهر آغاز شد و اولویت ما بر پیشگیری از مرگ و معلولیت افراد جامعه است که 75 درصد آن به دلیل بیماری های غیرواگیر است و باید در این حوزه اثرگذار باشیم و این مهم با آموزش، مهارت و ارتباط بسیار نزدیک مراقبان سلامت با مردم امکان پذیر است.

وزیر بهداشت از اجرای پرونده الکترونیک سلامت در وزارت بهداشت تقدیر کرد و افزود: سامانه یکپارچه سلامت جزء یکی از مهمترین برنامه‌های وزارت بهداشت قرار گرفت و معاونان بهداشت علیرغم تحریک و مخالفت بسیاری از افراد در خارج و داخل وزارت بهداشت از اجرای سامانه سیب استقبال کردند و باید در جهت ارتقای این سامانه و مهمتر از آن، استقرار نظام ارجاع در کشور تلاش کنیم.

دکتر هاشمی گفت: وزارت بهداشت اولین دستگاهی در کشور بود که از کامپیوتر استفاده کرد اما در ادامه همپای بقیه دستگاه ها پیش نرفت و متاسفانه در تخصصی ترین وزارتخانه کشور هنوز مشکلاتی در این حوزه  داریم و بخشی از آن توسط معاونان بهداشت برطرف شده است.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود از معاونان بهداشت خواست تا اصرار زیادی برای بکارگیری پزشکان به عنوان روسای شبکه نداشته باشند و افزود: تنها وزیری در وزارت بهداشت هستم که عمیقا معتقدم وزیر بهداشت حتما نباید پزشک باشد و نیازی نیست که حتی رییس شبکه پزشک باشد و همینطور رئیس بیمارستان نباید پزشک متخصص باشد و می توان با اعتماد به نیروها، پزشکان عمومی، پرستاران و کسانی که مدرک مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی را دارند به عنوان مدیر مراکز درمانی بکار گرفت.

هاشمی گفت: در برخی موارد و مناطق ممکن است اثر گذاری یک بهورز بسیار بیشتر از پزشک باشد و باید از نیروهایی بهره گرفت که خرید خدمت آن گران نباشد و به کارش علاقه و عشق داشته باشد، بنابراین نباید خیلی تعصب داشت و رئیس شبکه بهداشت حتما نباید پزشک باشد.

وی با بیان اینکه برای استقرار  نظام ارجاع در سطح شهرهای کمتر از 50 هزار نفر اقداماتی شروع شده است گفت: همه اقدامات ما در وزارت بهداشت در حوزه بهداشت برای استقرار پزشک خانواده و نظام ارجاع است.

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت ارتقای نیروهای بهداشتی در کشور، گفت: از روز اول مسئولیتم در وزارت بهداشت گفتم برای بهورزان نظام ارتقاء و رتبه بندی تعریف کنید و رشته های اورژانس و به ویژه پزشک خانواده باید حتما در اختیار معاونت بهداشت باشد و رشته های مرتبط با بهداشت باید در این معاونت آموزش ببینند بنابراین افراد در محیط باید بتوانند ارتقا پیدا کنند و پزشکان خانواده باید در آینده، بهترین مدیران باشند زیرا در روستاها فعالیت داشته اند و تجارب بسیار ارزشمندی دارند.

وزیر بهداشت از ادغام برنامه ملی ایدز در شبکه بهداشت کشور تقدیر کرد و گفت: امیدواریم که برنامه های پیشگیرانه ایدز در کشور به خوبی پیش برود و برنامه استراتژیک چهارم که در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور تصویب شد، به خوبی اجرا شود همچنین تا کنون هیچ موردی از وبا در کشور گزارش نشده و آنفلوآنزا نیز اپیدمی نشده است.

وزیر بهداشت با اشاره به نزدیک بودن ایام انتخابات ریاست جمهوری، گفت: در دوران گذشته شاهد بودیم که دولت‌ها در زمان نزدیک به انتخابات ممکن است اقدامات را همانند روز اول انجام ندهند و مقام معظم رهبری نیز در این زمینه بارها فرمایشاتی داشته اند و حق مردم این است که تا روزی که هستیم بهتر از روز شروع مسئولیت کار کنیم چون همه ما برای کمک به مردم و حل مشکلات آن ها آمده ایم نه پست، مقام و قدرت.

ثبت نظر

ارسال